Untitled Page
Gelegen in een hele rustige omgeving ongeveer 2 km van de Oosterschelde, prima om te duiken, te vissen en andere watersporten te bedrijven. U kunt een mooie stacaravan huren of gewoon een kamer in huis, alles inclusief ontbijt! U bent van harte welkom.

Welkom bij camping "De Rusen"
GESCHIEDENIS
Het fraaie dorp Wemeldinge is gelegen aan de Oosterschelde en aan het Kanaal door Zuid-Beveland. Wemeldinge heeft een oude en rijke historie. Zo is bekend dat het dorp Wemeldinge reeds in de 11e eeuw is ontstaan en in de 12e eeuw is het dorp na een overstroming verplaatst naar een nieuw aangelegde dijk.Dit is de huidige dorpsstraat met de imposante rij leilinden.

In 1594 sprak men zelfs van de Heerlykheid Wemeldinge, waarvan het aangezicht in die tijd voornamelijk werd bepaald door drie vliedbergen en een kerk. Deze reeds 600 jaar oude Hervormde Kerk bezit een schitterend beschilderd plafond. Dit oude deel van het dorp is als beschermd dorpsgezicht aangewezen.

Het is bij ons mogelijk om te komen kamperen, een caravan te huren, maar ook een kamer met ontbijt kan gereserveerd worden.
Neem voor de mogelijkheden gerust contact met ons op !

Ina de Schipper

De naam De Rusen bestaat al honderden jaren en familie de Schipper boert er sinds mensenheugenis. De oude boerderij is vervangen en twintig jaar geleden zijn we met recreatie gestart. Een kleine camping en Bed & Breakfast in deze mooie omgeving past goed bij ons akkerbouw bedrijf. We zijn ook lid van het Oosterscheldepad en Vrienden op de fiets.